x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Japonezii vor să lipească pe unghiile bătrânilor coduri de bare

Japonezii vor să lipească pe unghiile bătrânilor coduri de bare

08 Dec 2016   •   22:10
Japonezii vor să lipească pe unghiile bătrânilor coduri de bare

Un oraş japonez a găsit o modalitate pentru a găsi domiciliul şi identitatea persoanelor în vârstă care suferă de demenţă şi care s-au rătăcit: un cod de bare lipit de o unghie de la mână sau de degetul de la picior, relatează AFP. 

O firmă din Iruma, localitate aflată la nord de Tokyo, a creat aceste mici autocolante conţinând fiecare numărul de identitate al persoanei pentru a ajuta familiile să-şi găsească rudele în vârstă care s-au rătăcit, a explicat serviciul de asistenţă socială din acest oraş. 

Acest autocolant, care face parte dintr-un serviciu gratuit lansat în premieră luna aceasta în Japonia, nu este mai mare de un centimetru. 

Dacă o persoană care suferă de Alzheimer sau de altă afecţiune este dezorientată, poliţia va găsi primăria de care depinde bolnavul, numărul său de telefon şi de identitate graţie unui cod de bare. Autocolantul rămâne lipit timp de două săptămâni chiar dacă este udat, a declarat responsabilul firmei invocând studii recente. 

În Japonia, care se confruntă cu o îmbătrânire a populaţiei, seniorii (cei cu vârsta de peste 65 de ani) ar trebui să reprezinte 40% din populaţie în anul 2060. 

Accidentele mortale de maşină, implicând şoferi în vârstă la volan, este de asemenea o problemă în creştere în această ţară, care are deja 4,8 milioane de persoane de 75 de ani, sau peste această vârstă, ce deţin încă permisul de conducere.AGERPRES

×