x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Japonia: Zeci de broaște țestoase au fost înjunghiate în gât. Animalele au fost găsite pe o plajă

Japonia: Zeci de broaște țestoase au fost înjunghiate în gât. Animalele au fost găsite pe o plajă

18 Iul 2022   •   11:20
Japonia: Zeci de broaște țestoase au fost înjunghiate în gât. Animalele au fost găsite pe o plajă
Sursa foto: Hepta

Zeci de broaște țestoase marine au murit după ce au fost înjunghiate în gât. Animalele au fost găsite pe plaja unei insule din Japonia, anunță BBC.

Cel puțin 30 de broaște țestoase de mare au fost găsite moarte pe o plajă de pe o insulă îndepărtată din Japonia, multe dintre animale fiind înjunghiate în gât.

Localnicii de pe insula Kumejina au făcut descoperirea săptămâna trecută, după ce un val a aruncat cadavrele pe mal. Reprezentanții unei companii de pescuit au recunoscut că au rănit animalele pentru a le scoate din plasele de pescuit, a anunțat site-ul de știri Mainichi.

„Am dezlegat unele dintre [țestoase] și le-am eliberat în mare, dar nu am putut să le eliberez [pe cele mai grele], așa că le-am înjunghiat pentru a scăpa de ele", a declarat un operator de pescuit care a dorit să-și păstreze anonimatul, potrivit unei surse citate de Mainichi.

Poliția investighează acuzațiile de cruzime față de animale.

Biologii marini și alți lucrători de la Muzeul țestoaselor marine de pe insulă au mers pe plaja unde au fost descoperite broaștele țestoase. Cele mai multe aveau răni la baza gâtului, în timp ce altele erau tăiate la înotătoare.

„Nu am mai văzut niciodată așa ceva", a declarat un angajat al muzeului pentru The Asahi Shimbun.

Țestoasele marine verzi sunt incluse pe lista speciilor pe cale de dispariție. Se știe că acestea frecventează bancurile de alge din largul Kumejina, o insulă mică aflată la aproximativ 2.000 kilometri sud de Japonia continentală.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: broaste testoase