x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Președintele Joe Biden își anunță candidatura pentru 2024

Președintele Joe Biden își anunță candidatura pentru 2024

de Redacția Jurnalul    |    25 Apr 2023   •   16:30
Președintele Joe Biden își anunță candidatura pentru 2024
Sursa foto: Hepta

Președintele Joe Biden a anunțat oficial marți că va candida pentru a fi reales în 2024, cerându-le alegătorilor să îi acorde mai mult timp pentru a "termina treaba" pe care a început-o când a depus jurământul.

Joe Biden le-a cerut alegătorilor să îi acorde mai mult timp pentru a "termina treaba" pe care a început-o când a depus jurământul și să lase deoparte preocupările legate de prelungirea mandatului celui mai în vârstă președinte american pentru încă patru ani.

Biden, care ar împlini 86 de ani la sfârșitul unui al doilea mandat, mizează pe faptul că realizările sale legislative din primul mandat și cei peste 50 de ani de experiență la Washington vor conta mai mult decât preocupările legate de vârsta sa, notează AP.

El pare să aibă în față o cale ușoară pentru a câștiga nominalizarea partidului său, fără rivali democrați serioși, dar este totuși pregătit pentru o luptă dură pentru a-și păstra președinția într-o națiune amarnic divizată.

Anunțul, într-un videoclip de trei minute, vine la aniversarea a patru ani de când Biden a făcut anunțul pentru Casa Albă în 2019, promițând să vindece "sufletul națiunii" în mijlocul președinției turbulente a lui Donald Trump - un obiectiv care a rămas evaziv.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: Joe Biden alegeri