x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Joe Biden pledează, la Conferinţa ONU, pentru acţiuni urgente de protejare a climei

Joe Biden pledează, la Conferinţa ONU, pentru acţiuni urgente de protejare a climei

01 Noi 2021   •   19:30
Joe Biden pledează, la Conferinţa ONU, pentru acţiuni urgente de protejare a climei

Preşedintele SUA, Joseph Biden, a pledat luni, la Conferinţa ONU pe tema climei, pentru acţiuni urgente în scopul reducerii poluării, avertizând că toate ţările sunt afectate de schimbările climatice.

"În acest moment, nu avem măsuri suficiente. Nu mai este timp să fim pasivi sau să ne certăm unii cu alţii", a declarat Joseph Biden, la summitul liderilor, în prima zi a "Conferinţei părţilor pe tema schimbărilor climatice" (COP26), o reuniune mondială organizată sub egida Naţiunilor Unite în oraşul britanic Glasgow.

"Aceasta este provocarea colectivă din perioada vieţilor noastre, o ameninţare existenţială la adresa omenirii aşa cum o ştim, iar fiecare zi de întârziere generează costuri suplimentare. Deci, aici, la Glasgow, trebuie să fie momentul în care răspundem apelului istoriei. Acesta să fie începutul unui deceniu de acţiuni transformatoare", a afirmat Joseph Biden, citat de postul CNBC.

Conferinţa ONU pe tema schimbărilor climatice are rolul ajungerii la un acord global pentru reducerea emisiilor poluante şi limitarea încălzirii globale la 1,5 grade Celsius. Grupul statelor puternic dezvoltate şi emergente (G20) nu a reuşit, la summitul de la Roma, stabilirea unor termene clare privind reducerea poluării, pe fondul obiecţiilor Chinei şi Indiei, care nu vor să elimine combustibilii fosili din transporturi şi industrie. În acest context, şansele unui acord la Conferinţa ONU sunt reduse.

Joseph Biden susţine că Statele Unite vor să reducă emisiile poluante cu 50-52% până în anul 2030, comparativ cu nivelul din 2005. Însă planurile privind infrastructura şi tranziţia ecologică elaborate de Administraţia Biden sunt blocate în Congresul SUA.

"Nu poate scăpa nimeni de efectele cele mai grave care vor apărea dacă nu vom profita de această oportunitate. Trebuie să construim un mediu înconjurător care să ridice standardele de trai în întreaga lume", a subliniat Joseph Biden.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Joe Biden