x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Joe Biden, „sprijin total” pentru președintele turc Erdogan

Joe Biden, „sprijin total” pentru președintele turc Erdogan

de Redacția Jurnalul    |    08 Feb 2023   •   22:41
Joe Biden, „sprijin total” pentru președintele turc Erdogan
Sursa foto: hepta

Președintele SUA, Joe Biden,și-a prezentat condoleanțele și a spus că oferă „sprijin total” Turciei și Siriei, relatează CNN.

Acestea au fost primele declarații ale lui Joe Biden în fața camerelor de luat vederi cu privire la cutremurul cu magnitudinea de 7,8 care a avut loc la începutul acestei săptămâni în Turcia și a afectat și Siria.

„Gândurile și rugăciunile noastre se îndreaptă către oamenii din Turcia și Siria”, a declarat Biden, miercuri, în timp ce se adresa membrilor de sindicat din DeForest, Wisconsin.

„Deplângem pierderea atâtor vieți și oferim cele mai profunde condoleanțe”, a spus el, continuând să vorbească despre unele dintre imaginile îngrozitoare cu părinți care scot copii dintre dărâmături și despre numărul tot mai mare de morți, adăugând că gândurile sale sunt „de asemenea alături de supraviețuitorii care au fost sfâșiați de această tragedie”.

Biden a precizat că a vorbit cu președintele turc Recep Tayyip Erdogan și i-a oferit „sprijin total”, precum și echipelor de salvare și recuperare.

În Siria, el a spus că SUA continuă să sprijine umanitar partenerii cu echipamente și asistență pentru misiunile de căutare și salvare. SUA, a adăugat el, este „principalul donator în toate zonele din Siria, indiferent cine controlează teritoriul”.

„Este vorba despre salvarea de vieți omenești. Rămânem fermi în angajamentul nostru de a sprijini poporul turc și sirian în această perioadă de nevoie”, a spus el.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Joe Biden turcia siria