Redactorul şef al Jurnal de Chişinău a fost eliberat după mai bine de două ore de la reţinere.
Rodica Mahu susţine că poliţiştii Catlabuga şi Pântea au urcat-o într-un automobil marca Opel de culoare albă. Ea a fost dusă la Direcţia Misiuni speciale pentru verificarea identităţii.
Motivul invocat de poliţişti pentru reţinere a fost "Colectaţi informaţii pentru atacarea clădiri Guvernului".
În discuţiile avute cu poliţiştii, aceştia i-au reproşat faptul că este "manipulată" în relatarea evenimentelor din ultimele zile, şi că în general "jurnaliştii nu ştiu ce fac".
"M-au întrebat de ce nu-mi place regimul Voronin, însă n-au facut nicio aluzie la Romania. Încercam să înţeleg ce va urma. Până la urmă, ne-am calmat şi m-au atenţionat să nu mai scriu minciuni şi să nu mai interpretez evenimentele. Apoi, m-au lăsat să plec", a declarat jurnalista pentru Antena3.
Patru persoane în civil s-au apropiat de Rodica Mahu şi au obligat-o să urce într-o maşină, după care au dus-o într-o direcţie necunoscută. Incidentul s-a produs în jurul orei 11.40.
La scurt timp, la faţa locului s-a deplasat directorul ziarului, dar nu a putut afla nimic despre cele întâmplate şi nici unde a fost dusă colega sa. Colegii Rodicăi Mahu presupun că cei care au răpit-o au fost poliţişti îmbrăcaţi în civil.
Solicitată de Agerpres, şefa centrului de presă al Ministerului Afacerilor Interne, Ala Meleca a spus că nu ştie nimic despre acest caz.
Rodica Mahu a fost eliberată după mai bine de două ore de la reţinere.
Zilele trecute, în timpul protestelor, poliţia a agresat mai mulţi cameramani de la posturile moldoveneşti. De asemenea câţiva jurnalişti de la 'Ziarul de Gardă' au acuzat că au fost bruscaţi de forţele de ordine.
Ieri, mai mulţi jurnalişti români au fost expulzaţi din Republica Moldova, dar MAI a spus şi atunci că nu nu are cunoştinţă despre aceste lucruri. (V.A.)