x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Kremlinul se încurcă în declarații. Serghei Lavrov acuză statele occidentale că vor război nuclear

Kremlinul se încurcă în declarații. Serghei Lavrov acuză statele occidentale că vor război nuclear

03 Mar 2022   •   13:13
Kremlinul se încurcă în declarații. Serghei Lavrov acuză statele occidentale că vor război nuclear
Sursa foto: Hepta

După ce președintele Vladimir Putin a panicat toată planeta când a anunțat că pune în alertă armele nucleare, iar ministrul de Externe, Serghei Lavrov, a vorbit ieri despre un al treilea război atomic, acum acesta din urmă revine și acuză statele occidentale că ar dori un astfel de conflict.

„Toată lumea spune că al treilea război mondial nu poate fi decât nuclear, dar vă atrag atenția că asta este în mintea liderilor occidentali, nu a rușilor”, a spus șeful diplomației de la Moscova, Serghei Lavrov, citat de AFP.

Acesta a făcut referire la declarațiile miniștrilor de Externe francez și britanic, Jean-Yves Le Drian și Elizabeth Truss, care au vorbit despre riscul unui război cu Rusia. 

Serghei Lavrov a spus, miercuri, că un al treilea război mondial ar provoca folosirea armelor nucleare și ar fi distructiv. 

 „Avem o doctrină militară care descrie perimetrele și condițiile de aplicare sau desfășurare a armelor nucleare”, a spus Lavrov. 

Restricțiile economice dure impuse Rusiei de UE și SUA l-au determinat, duminică, pe Vladimir Putin să anunțe că a pus în alertă maximă forțele nucleare, ceea ce a provocat panică în toată lumea. 

„Oricine încearcă să ne împiedice, cu atât mai mult să creeze o amenințare pentru țara noastră, pentru poporul nostru, trebuie să știe că răspunsul Rusiei va fi imediat și va provoca consecințe pe care nu le-ați experimentat niciodată în istorie”, a amenințat Putin.

×
Subiecte în articol: Rusia razboi nuclear lavrov putin