x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe La baza aeriană NATO de la Incirlik au ajuns militari şi echipamente americane

La baza aeriană NATO de la Incirlik au ajuns militari şi echipamente americane

05 Ian 2013   •   13:44
La baza aeriană NATO de la Incirlik au ajuns militari şi echipamente americane

Trupele regimului sirian, sprijinite de aviaţie şi-au continuat ieri înaintarea la periferiile capitalei Damasc. În acest timp armata americană a anunţat sosirea primelor rachete interceptoare Patriot în Turcia vecină.

Cerute de Ankara după ce obuze siriene au căzut în localităţi turce din zona frontierei cu Siria, aceste rachete urmează să fie amplasate ca măsură de protecţie faţă de eventuala extindere peste graniţă a conflictului sirian. Militari şi echipamente americane au ajuns la baza aeriană NATO de la Incirlik, pentru a asigura instalarea bateriilor de rachete Patriot, potrivit unui comunicat al Comandamentului armatei americane în Europa.

Rachetele nu vor fi totuşi operaţionale imediat. Pe lângă Statele Unite, Germania şi Olanda mai urmează să trimită astfel de rachete şi până la 400 de soldaţi. De partea siriană, regimul Assad şi-a mobilizat artileria şi aviaţia pentru a bombarda localităţi din jurul Damascului, unde insurgenţii şi-au creat baze de la care lansează atacuri asupra capitalei. 60 de mii de oameni, potrivit Naţiunilor Unite, au fost ucişi în războiul civil sirian, ce are aproape doi ani de când a izbucnit. Iar potrivit observatorului sirian al drepturilor omului, organizaţie cu centrul în exil, numai ieri, 115 persoane şi-au pierdut viaţa.

×