x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Liderul opoziţiei sârbe, aflat în greva foamei, a fost internat

Liderul opoziţiei sârbe, aflat în greva foamei, a fost internat

18 Apr 2011   •   10:47
Liderul opoziţiei sârbe, aflat în greva foamei, a fost internat
161612-.jpgTomislav Nikolici, care a intrat sâmbătă dimineaţă în greva foamei, a fost internat în spital, după ce a căzut în clădirea Parlamentului, relatează B92. Nikolici, liderul Partidului Progresist, era conştient atunci când a fost scos din clădirea Parlamentului, însă a fost transportat la o clinică după ce starea sa de sănătate s-a deteriorat.

Duminică seara, medicii au spus că pacientul refuză în continuare să primească îngrijiri.

Anterior, el a anunţat că va rămâne în greva foamei până când autorităţile vor convoca alegeri anticipate.

Preşedintele Boris Tadici a declarat că Serbia are nevoie de stabilitate şi a respins ultimatumurile date de opoziţie în privinţa alegerilor anticipate, apreciind că un astfel de scrutin ar fi "total nepotrivit" în acest moment. Viitoarele alegeri ar trebui să aibă loc, în mod normal, în 2012.

Partidul Progresist este considerat principalul rival al Partidului Democrat, cel care conduce actuala coaliţie de guvernare. Tadici, care s-a întâlnit joi cu Nikolici, susţine că nu este posibilă stabilirea datei alegerilor până când Serbia nu obţine statutul de candidat la UE. "Alegerile ar trebui să fie parte din agenda noastră europeană, nu un obstacol", a declarat preşedintele.

×
Subiecte în articol: serbia greva tadici foamei nikolici