x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Macron denunţă "crimele" comise de armata rusă,dar reafirmă că Occidentul nu este în război cu Rusia

Macron denunţă "crimele" comise de armata rusă,dar reafirmă că Occidentul nu este în război cu Rusia

09 Mai 2022   •   16:19
Macron denunţă "crimele" comise de armata rusă,dar reafirmă că Occidentul nu este în război cu Rusia

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a denunţat, luni, "crimele incalificabile" comise de armata rusă în Ucraina, dar a subliniat că Occidentul nu este în război cu Rusia, ci doar susţine "lupta pentru libertate" a cetăţenilor ucraineni.

"În această zi de 9 mai, libertatea şi încrederea în viitor au imaginea Uniunii Europene. În numele acestei libertăţi şi speranţe, noi continuăm să susţinem Ucraina, preşedintele ţării şi poporul ucrainean. Rusia comite crime incalificabile în Ucraina", a declarat Emmanuel Macron în discursul rostit la Conferinţa pentru Viitorul Europei, la Strasbourg.

"Trebuie să menţinem cu orice preţ pacea în Europa şi să evităm escaladarea conflictului. Noi nu suntem în război cu Rusia. Pentru menţinerea suveranităţii şi integrităţii teritoriale ale Ucrainei, pentru reinstaurarea păcii pe continentul nostru, doar Ucraina poate defini condiţiile negocierilor cu Rusia", a precizat Emmanuel Macron, citat de cotidianul Le Figaro.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: emmanuel macron