x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Macron, huiduit pe Champs-Elysees

Macron, huiduit pe Champs-Elysees

15 Iul 2019   •   14:17
Macron, huiduit pe Champs-Elysees

Numeroase huiduieli au putut fi auzite ieri, în timp ce preşedintele francez, Emmanuel Macron, se deplasa în maşină pe bulevardul Champs-Elysees, înaintea paradei militare din Paris, de Ziua Naţională a Franţei, informează dpa.

Postul public de televiziune „France 2” a transmis că zeci de protestatari aflaţi în mulţime au început să huiduie la trecerea coloanei prezidenţiale. Unii dintre cei prezenţi au eliberat baloane galbene, simboluri ale mişcării de protest „vestele galbene”, a mai transmis „France 2”. Peste 4.000 de militari au participat la defilarea organizată ieri în centrul Parisului, cu ocazia Zilei Naţionale a Franţei, la eveniment fiind prezenţi Emmanuel Macron, cancelarul german, Angela Merkel, preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, şi vicepremierul britanic, David Lidington, a informat „Le Figaro”. Parada s-a desfășurat sub semnul cooperării militare europene. Cele zece state membre ale Iniţiativei Europene de Intervenţie, creată în 2018 la iniţiativa lui Emmanuel Macron, au deschis marşul de pe Champs-Élysées. Pe fondul Brexit-ului şi al slăbirii legăturilor transatlantice în epoca preşedintelui republican Donald Trump, preşedintele francez a făcut din Europa apărării una dintre temele sale predilecte, considerând că pentru „Bătrânul Continent” este esenţial să-şi sporească autonomia strategică, în paralel cu NATO. La defilare au participat 169 de vehicule, 67 de avioane şi 40 de elicoptere (17 din mai multe ţări europene), precum şi 237 de cai.

 

În centrul Parisului, campionul mondial la jet-ski, Franky Zapata, a oferit un spectacol, zburând deasupra bulevardului Champs-Elysées.

 

Preşedintele francez, Emmanuel Macron, a fost huiduit în centrul Parisului

×
Subiecte în articol: emmanuel macron