x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Macron: Stabilitatea şi securitatea nu pot fi separate de drepturilor omului

Macron: Stabilitatea şi securitatea nu pot fi separate de drepturilor omului

28 Ian 2019   •   18:02
Macron: Stabilitatea şi securitatea nu pot fi separate de drepturilor omului

Stabilitatea şi securitatea nu pot fi separate de drepturile omului, a declarat luni preşedintele francez Emmanuel Macron după întrevederea avută la Cairo cu omologul său egiptean Abdel Fattah al-Sisi, relatează Reuters. 

După ce a declarat în 2017 că nu-i va ţine lecţii preşedintelui egiptean despre drepturile omului, Macron s-a aflat sub presiunea unor organizaţii neguvernamentale pentru a adopta o poziţie mai fermă şi a menţionat că va fi mai clar pe această temă în timpul vizitei de trei zile efectuate în Egipt. 

"Stabilitatea şi pacea durabilă merg împreună cu respectul pentru demnitate individuală şi statul de drept şi căutarea 
stabilităţii nu poate fi disociată de problema drepturilor omului", a spus preşedintele francez în cadrul unei conferinţe de presă comune cu omologul său egiptean. 

"Lucrurile nu au mers în direcţia cea bună din 2017 - blogări, jurnalişti sunt în închisoare şi din cauza acestui fapt imaginea Egiptului este afectată", a spus Macron. 

Preşedintele egiptean a declarat jurnaliştilor că problema drepturilor omului ar trebui abordată în contextul conflictelor regionale şi al luptei împotriva terorismului. "Egiptul nu avansează prin blogări, ci prin muncă, efort şi perseverenţa fiilor săi ", a spus el. 

Macron a respins sugestiile potrivit cărora arme franceze care ajung în Egipt sunt folosite împotriva civililor, afirmând că acestea au fost folosite doar în scopuri militare. El a menţionat de asemenea că în cursul întrevederii cu preşedintele egiptean nu au fost discutate noi potenţiale contracte militare, în afară de un posibil contract pentru 12 avioane de luptă. 

Oficiali din cele două ţări au semnat o serie de acorduri economice şi de dezvoltare, între care sprijinul francez pentru politici sociale şi de antreprenoriat pentru femei şi un memorandum de înţelegere pentru extinderea metroului din Cairo.
AGERPRES

×
Subiecte în articol: emmanuel macron drepturile omului