x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Macron se va afla într-o vizită în Serbia în zilele de 29-30 august, anunţă preşedinţia franceză

Macron se va afla într-o vizită în Serbia în zilele de 29-30 august, anunţă preşedinţia franceză

de Redacția Jurnalul    |    22 Aug 2024   •   23:15
Macron se va afla într-o vizită în Serbia în zilele de 29-30 august, anunţă preşedinţia franceză
Sursa foto: Hepta

Preşedintele francez Emmanuel Macron se va deplasa în Serbia în zilele de 29 şi 30 august, într-o vizită menită mai ales 'să reafirme sprijinul Franţei pentru ancorarea europeană' a ţării gazdă, a anunţat joi Palatul Elysée, transmite AFP.

După vizita oficială la Paris a preşedintelui sârb Aleksandr Vucic în aprilie, deplasarea lui Macron va prilejui discuţii pe temele economiei, sănătăţii, energiei, culturii şi inteligenţei artificiale, a menţionat aceeaşi sursă.

La întâlnirea din aprilie, Macron a declarat că viitorul Serbiei se află 'în sânul Uniunii Europene' şi 'nicăieri altundeva'. El a chemat atunci Kosovo şi Serbia să facă 'fiecare partea sa de drum' şi să 'meargă mai departe' pe calea normalizării.

La începutul lunii august, Franţa a condamnat 'înmulţirea acţiunilor unilaterale ale autorităţilor kosovare', care 'pun în pericol eforturile de normalizare' între Belgrad şi Priştina, 'prealabile concretizării perspectivei europene a celor două ţări', aminteşte AFP.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: Macron vizita serbia