x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Marea Britanie se opune unui obiectiv ambițios de reciclare din Uniunea Europeană

Marea Britanie se opune unui obiectiv ambițios de reciclare din Uniunea Europeană

24 Ian 2018   •   16:07
Marea Britanie se opune unui obiectiv ambițios de reciclare din Uniunea Europeană

Guvernul Marii Britanii se opune puternic unor noi obiective de reciclare stabilite pentru întreaga Uniune Europeană, în ciuda angajamentului său recent de a da dovadă de „noi obiective ambițioase și de repere viitoare”, se arată într-o serie de documente oficiale, scrie The Guardian.

Un plan al mediului pe o perioadă de 25 de ani, care a fost lansat la începutul lunii ianuarie de către premierul britanic Theresa May, se concentrază, în mod deosebit, pe diminuarea poluării produsă de plastic. Planul spune că „reciclarea plasticului este critică”.

Un obiectiv de reciclare a 65% din risipa urbană până în 2035 a fost acceptat de Consiliul European și de Parlament în decembrie, iar acum se așteaptă votul din partea statelor membre. Opoziția Regatului Unit a fost dezvăluită într-o înregistrare a unui briefing pentru ambasadorii UE, obținut de echipa Unearthed de la Greenpeace și văzută, ulterior, de The Guardian.

„Regatul Unit nu poate să sprijine un obiectiv obligatoriu de 65% până în 2035”, potrivit înregistrării. Mai mult, Regatul Unit a spus că opunerea sa înseamnă că nu va putea să sprijine deloc această înțelegere.

Oficialii britanici din domeniul mediului au estimat că îndeplinirea obiectivelor ambițioase de reciclare vor aduce beneficii în valoare de miliarde de lire sterline, potrivit unei prezentări interne din iulie 2017, obținută, de asemenea, de Greenpeace. Prezentarea a sugerat că obiectivul de 65% până în 2030 ar economisi aproape 10 miliarde de lire sterline într-un deceniu în sectorul deșeurilor, al gazelor cu efect de seră și al costurilor sociale.

 

 

×