x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe SONDAJ. Marine Le Pen: curajoasă, agresivă, rasistă

SONDAJ. Marine Le Pen: curajoasă, agresivă, rasistă

05 Oct 2014   •   09:14
SONDAJ. Marine Le Pen: curajoasă, agresivă, rasistă

Preşedinta Frontului Naţional (FN, extremă dreapta), Marine Le Pen, înregistrează 43% opinii pozitive, dar aproape şapte francezi din zece (67%) nu au încredere că poate 'conduce ţara', potrivit unui sondaj Odoxa realizat pentru publicaţia Le Parisien, citat de AFP. 

Conform acestui sondaj, 56% dintre persoanele chestionate au o 'părere proastă' despre Marine Le Pen (30% 'foarte proastă', 26% 'mai degrabă proastă'). În schimb, 43% au o părere bună (32% 'mai degrabă bună', 11 'foarte bună'), iar 1% nu au nicio părere. 

Preşedinta partidului de extremă dreapta obţine 85% de opinii negative la simpatizanţii de stânga (14% pozitive) şi 67% de opinii pozitive la electoratul de dreapta (32% negative). 

Aproape opt francezi din zece (78%) sunt de părere că eticheta 'de extremă dreapta', pe care ea o respinge, i se aplică 'mai degrabă bine', faţă de 21% 'mai degrabă rău'. De asemenea, Marine Le Pen este considerată 'agresivă' de 73% dintre subiecţi, dar şi 'curajoasă' (72%). Pentru 63% dintre persoanele chestionate, ea poate fi considerată 'rasistă'. 

În plus, 67% dintre subiecţi nu au încredere în ea ca să 'conducă ţara' (47% 'deloc încredere', 20% 'puţină încredere'). În schimb, 10% au 'încredere totală', iar 23% 'destulă încredere'. 

Pe de altă parte, 89% dintre persoanele chestionate sunt de părere că Jean-Marie Le Pen 'ar trebui să se retragă din viaţa politică', faţă de 9% 'nu', în timp ce 2% nu se pronunţă. 

Ancheta de opinie a fost realizată pe internet în zilele de 2 şi 3 octombrie, pe un eşantion reprezentativ de 1.000 de persoane cu vârsta peste 18 ani, prin metoda cotelor. (Agerpres)

×
Subiecte în articol: marine le pen frontul national francez