x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Marine Le Pen, față în față cu un proces crucial: Acuzații de deturnare de fonduri UE

Marine Le Pen, față în față cu un proces crucial: Acuzații de deturnare de fonduri UE

de Redacția Jurnalul    |    30 Sep 2024   •   18:30
Marine Le Pen, față în față cu un proces crucial: Acuzații de deturnare de fonduri UE

Marine Le Pen, liderul partidului de extremă dreaptă din Franța, va fi judecată începând de luni pentru presupusa deturnare de fonduri europene, alături de alți 26 de inculpați.

Marine Le Pen, liderul partidului francez de extremă dreaptă Adunarea Națională (RN), se va prezenta luni în fața unui tribunal din Paris, împreună cu alți 26 de inculpați, pentru presupusa deturnare de fonduri europene, informează Reuters, citat de France24.

Procesul vine la aproape un deceniu de la deschiderea investigațiilor și ar putea influența cariera politică a lui Le Pen, care a încercat în ultimii ani să-și îmbunătățească imaginea ca politician de mainstream.

Inculpații ar fi folosit fonduri destinate activităților parlamentare europene pentru a plăti angajați care, de fapt, lucrau pentru partid. Printre aceștia se numără foști parlamentari și asistenți parlamentari. Le Pen și ceilalți neagă aceste acuzații.

Dacă va fi găsită vinovată, riscă până la 10 ani de închisoare, o amendă de un milion de euro și interzicerea de a ocupa funcții publice pentru o perioadă de cinci ani.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: marine le pen deturnare fonduri ue