x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Mark Zuckerberg a pierdut 6 miliarde de dolari în urma izbucnirii scandalului legat de Cambridge Analytica

Mark Zuckerberg a pierdut 6 miliarde de dolari în urma izbucnirii scandalului legat de Cambridge Analytica

20 Mar 2018   •   13:06
Mark Zuckerberg a pierdut 6 miliarde de dolari în urma izbucnirii scandalului legat de Cambridge Analytica

După izbucnirea masivului scandal legat de datele a 50 de milioane de utilizatori ai Facebook, Mark Zuckerberg are pobabil una dintre cele mai proaste zile din viața lui.

Cofondatorul Facebook a pierdut 6,06 miliarde de dolari pe bursă, relatează CNBC, după ce Cambridge Analytica, o companie angajată de Donald Trump în campania sa electorală din 2016, a utilizat în mod ilegal datele obținute din rețeaua de solializare.

Zuckerberg și asociații săi probabil că nu se simt foarter vătămați de pierdere, în condițiile în care dețin aproximativ 403 milioane de acțiuni ale Facebook care valorează la ora actuală 68,5 miliarde de dolari, spune CNBC. Cu toată această pierdere majoră,

uckerberg rămâne pe locul 4 în topul Bloomberg al miliardarilor și pe 6 în cel al Forbes.

Fortune spune că Facebook în întregul lui a pierdut pe bursă 35 miliarde de dolari din valoare, acțiunile devalorizându-se cu 6%.

Facebook anunța vineri că a suspendat colaborarea cu firma Cambridge Analitica  cât și cu firma mamă, Strategic Communication Laboratories. Compania a anunțat că informația conform căreia a fost vorba de o scurgere de date, este complet falsă și că niciunul din sistemele sale nu a suferit infiltrăti. Zuckerberg nu a făcut până la această oră niciun comentariu.

Sursa: Fortune

×