x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Merkel vrea prelungirea sancțiunilor împotriva Rusiei

Merkel vrea prelungirea sancțiunilor împotriva Rusiei

12 Dec 2018   •   19:31
Merkel vrea prelungirea sancțiunilor împotriva Rusiei
Sursa foto: Dragos Stoica/Intact Images

 Cancelarul german Angela Merkel a declarat miercuri că va cere la summitul UE de săptămâna aceasta prelungirea sancţiunilor împotriva Rusiei, relatează dpa, citat de Agerpres.

Merkel a spus că va solicita o prelungire a sancţiunilor împotriva Moscovei după recenta confruntare maritimă dintre Rusia şi Ucraina în largul peninsulei Crimeea, anexată de Moscova. Ea a adăugat că Marea Britanie, Spania şi Germania sunt de acord să ridice această problemă în declaraţia finală a summitului de vineri.

La 25 noiembrie, Rusia a capturat, după ce a deschis focul asupra lor, trei nave militare ucrainene, cu 24 de marinari la bord, declanşând cel mai mare conflict cu Kievul din ultimii ani. Incidentul a avut loc în Marea Neagră, în timp ce navele încercau să intre în Marea Azov prin strâmtoarea Kerci, în largul peninsulei Crimeea.

Acuzaţi de Rusia că au pătruns ilegal în apele teritoriale ruse, marinarii ucraineni, dintre care cel puţin trei au fost răniţi în timpul acelei confruntări, au fost plasaţi în detenţie provizorie în Crimeea, apoi transferaţi la Moscova. Inculpaţi pentru trecerea ilegală a frontierei, ei riscă până la şase ani de închisoare, potrivit avocatului lor.

 

×
Subiecte în articol: angela merkel sanctiuni Rusia