x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Minerii de bitcoin care fug din China ar putea supraîncărca rețeaua electrică din Siberia

Minerii de bitcoin care fug din China ar putea supraîncărca rețeaua electrică din Siberia

14 Oct 2021   •   20:48
Minerii de bitcoin care fug din China ar putea supraîncărca rețeaua electrică din Siberia

O regiune siberiană cunoscută pentru electricitatea sa ieftină a avertizat că un val de mineri de bitcoin din China, țară vecină, ar putea supraîncărca rețeaua electrică după ce Beijingul a luat măsuri drastice împotriva producției de criptomonede, relatează Bloomberg.

Consumul de energie din regiunea Irkutsk a crescut în acest an cu 159% față de nivelurile din 2020 din cauza unei "avalanșe" de mineri de cripto-monede, a declarat guvernatorul Igor Kobzev într-o scrisoare adresată vicepremierului rus Alexander Novak, în care a cerut tarife mai mari la electricitate pentru mineri.

Problema a fost exacerbată de interzicerea mineritului de către China, care a dus la mutarea echipamentelor de calcul peste graniță, a spus el. Scrisoarea, apărută în presa locală, a fost confirmată de o purtătoare de cuvânt a lui Kobzev.

"Situația este un eveniment imprevizibil pentru regiune și duce la sarcini semnificative pentru rețeaua electrică, cu riscul de accidente și urgențe", se arată în scrisoare.

Irkutsk, care se bazează în mare măsură pe energie hidroelectrică și se mândrește cu cea mai ieftină energie electrică cu amănuntul din Rusia, era deja un centru local pentru mineritul bitcoin, care consumă multă energie, înainte de interdicția chineză.

China, care până în aprilie deținea aproape jumătate din puterea de calcul folosită în minerit, a luat măsuri drastice în ceea ce privește producția, forțând minerii să caute noi locații, din Kazahstan până în Statele Unite.

(sursa: Mediafax)

×