x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Mită uriaşă pentru a obţine contracte în Venezuela. Sechestru pus pe 42 de milioane de euro

Mită uriaşă pentru a obţine contracte în Venezuela. Sechestru pus pe 42 de milioane de euro

14 Oct 2021   •   11:00
Mită uriaşă pentru a obţine contracte în Venezuela. Sechestru pus pe 42 de milioane de euro

S-a dat o mită uriaşă pentru a obţine contracte în Venezuela, poliţia reușind să pună sechestru pe 42 de milioane de euro. Mita ar fi mers la compania petrolieră de stat, Petroleos de Venezuela Industrial Sa.

Pentru a obţine contracte de 71 de milioane de euro în Venezuela, un grup italian ar fi plătit mită zeci de milioane de euro. Mişcarea suspectă de bani a fost descoperită de poliţiştii din Milano, care, preventiv, au pus sechestru pe 42 de milioane de euro.

Mita urma să meargă la compania petrolieră de stat Petroleos de Venezuela Industrial Sa. Suma de 22 de milioane de euro ar fi ajuns iniţial în 8 companii-fantomă mexicane, care, la rândul lor, au transferat banii sub formă de lobby către „grupul V”.

În mandat, judecătorul aminteşte că „Lujambio (unul dintre presupuşii intermediari în jurul căruia se învârtea întregul sistem) a explicat în timpul interogatoriului că „grupul V ”este compus din oameni apropiaţi guvernului venezuelean şi ierarhiilor militare ale ţara din America de Sud”.

Acuzaţia procurorului Paolo Storari este cea de corupţie internaţională.

Lattonedil Spa, companie deţinută de fraţii Giulietto şi Sergio Bettio (cu o cifră de afaceri de 220 de milioane de euro, cu 10 fabrici în Italia, Germania, Spania, Franţa şi Bosnia) este acuzată că a plătit mită preşedintelui de atunci şi directorul general al companiei petroliere pentru a obţine, în perioada 2013-2014, două comenzi în valoare totală de 71 milioane.

Contracte publice pe care, potrivit anchetatorilor, compania le-a primit „prin atribuire directă, fără apelarea la o licitaţie”.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Venezuela