x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ciclonul Mocha: o regiune din Myanmar a fost declarată zonă calamitată

Ciclonul Mocha: o regiune din Myanmar a fost declarată zonă calamitată

de Redacția Jurnalul    |    15 Mai 2023   •   19:45
Ciclonul Mocha: o regiune din Myanmar a fost declarată zonă calamitată

Autoritățile au declarat statul Rakhine din Myanmar drept zonă calamitată după ce ciclonul Mocha a provocat cel puțin șase decese și distrugeri uriașe, potrivit BBC.

Ciclonul a fost unul dintre cele mai puternice din acest secol. Furtuna de categoria cinci s-a format în Golful Bengal și a lovit Myanmar și Bangladesh.

Ciclonul nu a ajuns în cea mai mare tabără de refugiați din lume, din Bangladesh, în ciuda temerilor anterioare, însă în zonele de coastă a făcut prăpăd. Sute de case și adăposturi au fost distruse, iar localnicii din Rakhine susțin că în capitala statului sunt distrugeri uriașe.

Biroul de asistență umanitară al ONU a declarat că, din cauza „vremii nebune" și a întreruperilor de telecomunicații, nu a putut încă să evalueze amploarea totală a dezastrului.

„Primele informații sugerează că pagubele sunt extinse și că nevoile în rândul comunităților deja vulnerabile, în special a persoanelor strămutate, vor fi mari", se arată în declarația reprezentanților ONU.

Cele șase decese confirmate până în prezent au fost în orașul Sittwe, au declarat autoritățile. Presa locală a relatat că printre cei decedați este un băiat de 14 ani care a murit după ce a fost lovit de un copac rupt de vânt.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: mocha regiune ciclon