x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Bilanțul după ploile torențiale din Brazilia a ajuns la 48 de morți și zeci de persoane dispărute

Bilanțul după ploile torențiale din Brazilia a ajuns la 48 de morți și zeci de persoane dispărute

de Redacția Jurnalul    |    22 Feb 2023   •   23:45
Bilanțul după ploile torențiale din Brazilia a ajuns la 48 de morți și zeci de persoane dispărute
Sursa foto: Twitter/El Cooperante

Bilanțul ploilor torențiale care au devastat zonele de coastă din sud-estul Braziliei, în statul Sao Paulo, a ajuns la 48 de morți, potrivit datelor oficiale prezentate miercuri, citate de Reuters, dar zeci de persoane erau încă dispărute, în timp ce eforturile de căutare și salvare continuă.

"În prezent lucrăm cu un bilanț de cel puțin 38 de persoane dispărute”, a declarat reporterilor guvernatorul din Sao Paulo, Tarcisio de Freitas, în timp ce meteorologii au avertizat că se așteaptă și mai multe ploi în cursul zilei.

Ploile torențiale masive au provocat alunecări de teren și inundații începând de la sfârșitul săptămânii trecute în orașele de coastă din cel mai bogat stat brazilian, lovit până acum de peste 600 de milimetri de precipitații, cea mai mare cifră cumulată vreodată în țară.

Numărul victimelor a crescut de la 46 de victime raportate cu o zi înainte, la 48, a anunțat într-o declarație guvernul statului Sao Paulo.

Orașul Sao Sebastiao, situat la aproximativ 200 de kilometri de Sao Paulo, a fost cel mai afectat de bilanțul uman, cu 47 de morți dintre cei raportați. Dar orașe din apropiere, precum Ilhabela, Caraguatatuba, Bertioga și Ubatuba au fost, de asemenea, puternic afectate.

Guvernul statului a declarat că miercuri sunt așteptate mai multe ploi, deoarece un nou front rece favorizează formarea de nori grei deasupra regiunii, fiind prognozate „ploi moderate până la puternice” care vor cădea până seara devreme, după o dimineață noroasă.

Drumuri cheie, precum autostrăzile Mogi-Bertioga și Rio-Santos, au rămas blocate din cauza alunecărilor de teren, a adăugat guvernul, în timp ce compania de stat Sabesp a reușit să restabilească alimentarea cu apă în regiune.

Inundațiile din statul de coastă Sao Paulo au fost cele mai recente dintr-o serie de astfel de dezastre care au lovit recent Brazilia, unde construcțiile necorespunzătoare, adesea pe versanți, pot avea consecințe tragice în timpul sezonului ploios al țării.

Potopul a avut loc în timp ce turiștii se înghesuiau pe plajele locale în timpul sărbătorii anuale a Carnavalului, ceea ce a făcut probabil ca numărul de victime să fie mult mai mare.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: victime brazilia ploi torenţiale