x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Mubarak restituie averea dobândită ilicit pentru a scăpa de acuzaţiile de corupţie.

Mubarak restituie averea dobândită ilicit pentru a scăpa de acuzaţiile de corupţie.

17 Mai 2011   •   19:47
Mubarak restituie averea dobândită ilicit pentru a scăpa de acuzaţiile de corupţie.

Fostul dictator egiptean, Hosni Mubarak ar putea fi exonerat de acuzatiile de coruptie si de dobandire ilicita a averii. Postul american de televiziune NBC a anuntat, citand presa locala, ca Mubarak va scapa de aceste acuzatii daca va sustine o declaratie publica prin care sa anunte restituirea bunurilor si averii dobandite in cei 30 de ani in care a condus tara catre poporul si autoritatile egiptene.

Anuntul ar urma sa fie facut intr-o interventie pe care Mubarak sau avocatii sai o vor avea la televiziunea publica egipteana, asteptata chiar in aceasta noapte. Conform NBC, fostul lider de la Cairo a fost vizitat din nou de procurori la spitalul din Sharm El Sheikh, unde se afla internat, cativa pacienti declarand ca ulterior, Mubarak a fost auzit discutand telefonic, cu avocatii sai, pe aceasta tema.

Anterior, sotia fostului dictator, Suzanne Mubarak a anuntat ca va transfera in vistieria statului un cont de trei milioane de dolari si va ceda drepturile de proprietate ale resedintei pe care o detine in cartierul Heliopolis din Cairo, cel mai luxos din capitala egipteana.

Chiar si asa, Mubarak nu va scapa de acuzatia de crima impotriva poportului egiptean, insa gestul sau este interpretat drept o incercare de a-si proteja familia si a lua asupra sa intreaga responsabilitate pentru tulburarile care au pus capat unei hegemonii incheiate cu sangeroasele evenimente de la inceputul anului.

Deocamdata, in arest propriu-zis se mai afla doar doi fii ai cuplului Mubarak, carora li se aduc acuzatii similare celor formulate de justitia egipteana impotriva parintilor, coruptie si dobandire ilicita a averii. Surse guvernamentale estimeaza la 30-40 de miliarde de dolari averea clanului Mubarak.

×
Subiecte în articol: Egipt hosni mubarak suzanne mubarak