x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Mubarak, spitalizat de urgenţă

Mubarak, spitalizat de urgenţă

12 Apr 2011   •   20:50
Mubarak, spitalizat de urgenţă
Sursa foto: /reuters

160880-mubarak.jpgFostul preşedinte egiptean, Hosni Mubarak a fost internat de urgenţă într-un spital din Sharm-el Sheikh, staţiunea în care se refugiase după ce a renunţat la putere în luna februarie.

 

Cu 24 de ore înainte, procurorul general al Egiptului a emis o citaţie pe numele fostului preşedinte, care urma să răspundă acuzaţiilor de corupţie de-a lungul manadtului de peste 30 de ani, dar şi acuzelor de violenţă îndreptată împotriva civililor egipteni de-a lungul celor 18 zile de revoltă soldate, finalmente, cu abdicarea lui Mubarak.

 

Fostul preşedinte a fost transportat la spital sun pază strictă, un impresionant dispozitiv de securitate fiind instalat în jurul spitalului. Tot acolo s-au strâns şi sute de protestatari, pe ale căror pancarte se putea citi mesaje ca “aici se odineşte măcelarul”.

 

Informaţia potrivit căreia Mubarak a fost spitalizat de urgenţă a fost furnizată, sub protecţia anonimatului, de cadre medicale ale unităţii din Sharm-el Sheikh, fiind confirmată, ceva mai târziu, de televiziunea egipteană de stat.

×
Subiecte în articol: Egipt hosni mubarak spitalizare