x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe NASA a lansat misiunea Lucy, care va explora, timp de 12 ani, opt asteroizi

NASA a lansat misiunea Lucy, care va explora, timp de 12 ani, opt asteroizi

16 Oct 2021   •   17:00
NASA a lansat misiunea Lucy, care va explora, timp de 12 ani, opt asteroizi

Prima misiune NASA care va zbura pe lângă un total de opt asteroizi a fost lansată, anunță CNN.

Condițiile meteorologice au fost favorabile în proporție de peste 90% sâmbătă dimineață, când misiunea Lucy a decolat de la stația Cape Canaveral. Echipa de lansare a confirmat că a primit un semnal de la nava spațială și că Lucy și-a desfășurat cu succes impresionantele panouri solare.

Lucy va porni într-o misiune de 12 ani pentru a explora roiuri de asteroizi care nu au fost niciodată observate.

Asteroizii troieni, care își împrumută numele din mitologia greacă, orbitează în jurul Soarelui în două roiuri - unul care se află în fața lui Jupiter, cea mai mare planetă din sistemul nostru solar, și un al doilea care se află în urma planetei.

Până în prezent, singurele noastre imagini cu troienii au fost reprezentate de artiști sau animații. Lucy va oferi primele imagini de înaltă rezoluție a acestor asteroizi.

Lucy este prima sondă spațială concepută pentru a vizita și observa acești asteroizi, care sunt rămășițe ale începutului sistemului nostru solar. Misiunea îi va ajuta pe cercetători să privească efectiv înapoi în timp pentru a afla cum s-a format sistemul solar acum 4,5 miliarde de ani.

Misiunea de 12 ani a lui Lucy ar putea, de asemenea, să-i ajute pe oamenii de știință să afle cum au ajuns planetele noastre în locurile lor actuale.

Există aproximativ 7.000 de asteroizi troieni, iar cel mai mare are un diametru de 250 de kilometri. Asteroizii reprezintă rămășițe rămase după formarea planetelor gigant din sistemul nostru solar, Jupiter, Saturn, Uranus și Neptun. Chiar dacă împart o orbită cu Jupiter, asteroizii sunt îndepărtați de planeta în sine - aproape la fel de departe ca Jupiter de Soare, potrivit NASA.

Nava spațială urmează să zboare pe lângă un asteroid din centura principală de asteroizi dintre Marte și Jupiter, iar apoi va explora șapte dintre troieni. Pe parcursul misiunii sale, Lucy va sfârși prin a se întoarce pe orbita Pământului, fiind prima navă spațială care va călători spre Jupiter și se va întoarce pe Pământ.

(sursa: Mediafax)

×