x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Nava „Ocean Viking” salvează un nou grup de peste o sută de migranţi în apropierea Libiei

Nava „Ocean Viking” salvează un nou grup de peste o sută de migranţi în apropierea Libiei

20 Dec 2019   •   21:50
Nava „Ocean Viking” salvează un nou grup de peste o sută de migranţi în apropierea Libiei

Nava „Ocean Viking, aparţinând ONG-urilor „Medici fără Frontiere” şi „SOS Mediterranee”, a salvat vineri 112 migranţi găsiţi pe o barcă pneumatică dezumflată la circa 34 de mile nautice de coastele Libiei, relatează agenţia EFE.

Printre aceşti migranţi se află şi 24 de femei, dintre care trei însărcinate, şi 38 de minori.

În apropierea coastelor Libiei sunt aşteptate să ajungă în orele următoare şi nava ONG-ului spaniol „Open Arms” şi cea a ONG-ului german „Sea Eye”, „Alan Kurdi”, pentru a participa la acţiunile de salvare a migranţilor care încearcă să ajungă în Uniunea Europeană. Nava „Sea Watch 3”, aparţinând ONG-ului omonim, urmează să reia şi ea aceste acţiuni, după ce, joi, a câştigat în Italia recursul împotriva deciziei de sechestrare, luată de autorităţile italiene după ce comandantul acestei nave, Carola Rackete, a forţat pe 29 iunie intrarea în portul Lampedusa.

Conform unui acord convenit pe 23 septembrie între Franţa, Germania, Italia şi Malta, migranţii recuperaţi pe Mediterana de astfel de nave sunt preluaţi de statele UE care participă în mod voluntar la un sistem de redistribuire.

Ultima acţiune de acest fel s-a desfăşurat pe 4 decembrie, când autorităţile italiene au permis debarcarea în Sicilia a 121 de migranţi salvaţi de nava „Alan Kurdi”, după ce Comisia Europeană a activat acest acord de redistribuire a migranţilor, cei din acest grup ajungând în Franţa, Germania şi alte state UE neprecizate.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: migranți salvați