x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Departamentul de Stat al SUA: "Crimeea este Ucraina"

Departamentul de Stat al SUA: "Crimeea este Ucraina"

de Redacția Jurnalul    |    26 Feb 2023   •   22:30
Departamentul de Stat al SUA:  "Crimeea este Ucraina"

Departamentul de Stat al SUA a reafirmat că "Crimeea este Ucraina", într-o declarație a purtătorului de cuvânt Ned Price, pentru a marca împlinirea a 9 ani de la ocuparea teritoriului de către Rusia.

Declarația vine, de asemenea, după împlinirea primului an de la invazia Rusiei în Ucraina.

"Statele Unite nu recunosc și nu vor recunoaște niciodată pretinsa anexare a peninsulei de către Rusia", a declarat Price, conform CNN.

El a numit confiscarea Crimeei de către Rusia în 2014 "o încălcare clară a dreptului internațional și a suveranității și integrității teritoriale a Ucrainei".

"Statele Unite salută eforturile Platformei ucrainene pentru Crimeea de a atrage atenția la nivel mondial asupra ocupației continue a Rusiei", a declarat Price, referindu-se la entitatea guvernamentală ucraineană care coordonează eforturile ucrainene de recuperare a peninsulei.

În ultimele săptămâni, au crescut îngrijorările că președintele rus Vladimir Putin ar putea folosi o parte din același pretext folosit pentru anexarea Crimeei pentru a viza în continuare Moldova, la granița sudică a Ucrainei.

Rusia a respins orice afirmație conform căreia ar complota pentru a destabiliza Moldova și își apără ca fiind legitimă anexarea atât a Crimeei, cât și a altor patru teritorii ucrainene revendicate în timpul războiului.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Ned Price Ucraina