x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe New York-ul relaxează măsurile impuse din cauza pandemiei

New York-ul relaxează măsurile impuse din cauza pandemiei

11 Feb 2021   •   09:50
New York-ul relaxează măsurile impuse din cauza pandemiei

Sălile mari de spectacole și stadioanele s-ar putea redeschide la 10% din capacitate, începând din 23 februarie. Acestea sunt închise de aproximativ un an din cauza pandemiei de coronavirus, a anunțat guvernatorul Andrew Cuomo, citat de AFP.

Funcționarea acestora cu 10% din capacitate se aplică sălilor cu peste 10.000 de persoane.

Spectatorii vor fi însă obligaț să prezinte la intrare un test PCR negativ, realizat cu cel mult 72 de ore înainte și să li se ia temperatura. Sunt, de asemenea, obligaț să poarte măști de protecție și să respecte distanțarea socială. 

Prima sală care se va redeschide este Barclays Center, cu până la 17.700 de spectatori, pentru meciul de baschet Brooklyn Nets - Sacramento Kings. 

Prima mare sală newyorkeză redeschisă va fi Barclays Center, care poate să primească până la 17.700 de spectatori la partide de baschet.

Pe 12 martie 2020 toate evenimentele publice cu peste 500 de persoane au fost interzise, după care acestea s-au anulat complet. 

Sălile publice mai mici s-au deschis deja de luna trecută, când clubul Buffalo Bills, a primit autorizația de a primi 6.700 de spectatori, din totalul de 71.000 de locuri, pentru o partidă de fotbal din 9 ianuarie. Spectatorii au trebuit testați negativ înainte. 

Și alte state americane au deschis marile săli de spectacole și arene. În Florida s-a desfășurat finala campionatului de fotbal american Super Bowl, în prezența a 25.000 de persoane. 

 

×
Subiecte în articol: new york