x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Nivelurile superioare ale Colosseum-ului deschise pentru vizitare după o îndelugată restaurare

Nivelurile superioare ale Colosseum-ului deschise pentru vizitare după o îndelugată restaurare

03 Oct 2017   •   20:30

Începând de la 1 noiembrie vizitatorii Colosseum-ului din Roma vor putea să meargă în cea mai înaltă galerie a monumentului antic pentru prima dată în 40 de ani, după o îndelungată restaurare, relatează marţi DPA şi AFP.

Ministrul italian al culturii Dario Franceschini a deschis oficial marţi terasele panoramice de circa 40 de metri înălţime. Nivelurile al patrulea şi al cincilea ale Colosseum-ului au făcut obiectul eforturilor de restaurare din 2010, la un cost total de circa 1,5 milioane de euro.

"Este o zi importantă care valorizează o parte din Colosseum, nivelurile cele mai ridicate situate la 40 de metri deasupra solului şi care nu mai erau accesibile de 40 de ani", a declarat ministrul.

"Este un peisaj incredibil al Colosseum-ului şi al Romei, de care vizitatorul îşi va aduce aminte ca de unul dintre cele mai frumoase lucruri văzute în viaţă", a dat asigurări Franceschini.

Închise de 40 de ani, nivelurile al IV-lea şi al V-lea vor fi din nou deschise publicului de la 1 noiembrie, dar numai pentru grupuri de 25 de persoane însoţite de un ghid, din motive de securitate.

Ultimul nivel al Colosseum-ului era zona ocupată de oamenii de rând sau plebea, care veneau în urmă cu aproape 2.000 de ani pentru a-i vedea pe gladiatori luptându-se cu animalele în fostul amfiteatru. Nivelul al IV-lea era ocupat de comercianţi şi micii burghezi, al treilea era rezervat clasei medii, al doilea nobililor şi primul senatorilor, a precizat directoarea Colosseum-ului, Rossella Rea.

În jur de 6,4 milioane de oameni vizitează anual Colosseum-ul, construit între anii 72 şi 80 după Hristos, ceea ce face din fostul amfiteatru una dintre cele mai vizitate atracţii din lume, notează DPA.AGERPRES

×