x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Noi atacuri devastatoare asupra porturilor din regiunea Odesa

Noi atacuri devastatoare asupra porturilor din regiunea Odesa

de Redacția Jurnalul    |    27 Iul 2023   •   11:00
Noi atacuri devastatoare asupra porturilor din regiunea Odesa
Sursa foto: Hepta

Un om a murit și infrastructura portuară din regiunea Odesa a fost afectată în urma atacului aerian din timpul nopții, a anunțat guvernatorul ucrainean Oleh Kiper.

Rușii au lovit infrastructura portuară din regiunea ucraineană Odesa într-un atac cu rachete. Un agent de securitate a murit și un terminal de marfă a fost avariat, a declarat joi guvernatorul regiunii, potrivit Reuters.

Porturile din Odesa au fost vizate de atacurilor rusești după ce Moscova s-a retras din acordul privind cerealele din Marea Neagră. Înțelegerea negociată de Turcia și ONU a permis exportul de cereale din porturile din Odesa timp de aproape un an.

Guvernatorul din Odesa, Oleh Kiper, a declarat că rușii au folosit rachete Kalibr asupra unui port din regiune. Rachetele au fost lansate de pe un submarin din Marea Neagră.

Kiper a spus că o clădire de birouri a fost distrusă și două mașini au fost avariate.

Forțele aeriene ucrainene au anunțat că nu au putut să doboare rachetele Kalibr, din cauza furtunii.

Autoritățile din Ucraina susțin că 26 de elemente de infrastructură portuară din regiunea Odesa au fost avariate în nouă zile de atacuri rusești, potrivit Reuters.

Loviturile aeriene au avariat 26 de instalații de infrastructură portuară și cinci nave civile în decurs de nouă zile, a anunțat vicepremierul ucrainean Oleksandr Kubrakov.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: atacuri odesa porturi