x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Nouă reglementare a administrației Trump pentru limitarea cererilor de azil

Nouă reglementare a administrației Trump pentru limitarea cererilor de azil

09 Noi 2018   •   10:54
Nouă reglementare a administrației Trump pentru limitarea cererilor de azil

Administrația Trump a anunțat, joi, o nouă restricție pentru cererile de azil venite din partea imigranților de la granița cu Mexic. 

În noua reglementare se arată că oamenii pot depune cerere de azil la granița SUA-Mexic doar la punctele oficiale de intrare, ceea ce îi face pe cei care trec granița ilegal neeligibili pentru azil. Experții spun că noua mișcare încalcă legile imigrației. 
Actul pentru Imigrație și Naționalitate „spune foarte clar că orice persoană poate aplica pentru azil la o poartă de intrare sau nu”, potrivit vicepreședintelui pentru politica imigrației de la Centrul pentru Progres American, Tom Jawetz, notează The Guardian
„Ceea ce încercăm să facem este să îndepărtăm cererile de azil către punctele de intrare în țară unde avem resurse mai bune, capacități mai bune și mai mulți angajați care se pot ocupa de aceste cereri într-un mod rapid și eficient”, a declarat un oficial al administrației, potrivit Reuters. 

Administrația Trump are un număr record de restricții pentru interzicerea imigrației ilegale, care au fost ulterior respinse, începând cu mai multe restricții de călătorie introduse de Casa Albă la scurt timp după inaugurarea lui Trump.
40,000 de cereri de azil au fost făcute în SUA de către mexican și central-americani în cinci ani fiscali, din 2011 până în 2016, în timp ce 35.000 au venit din China, potrivit Transactional Record Access Clearinghouse. Rata de respingere a cererilor de azil venite din partea mexicanilor și central-americanilor este de 80%, în timp ce rata de respingere a cererilor de azil din partea chinezilor este de 22%.
 

×