x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe O ASISTENTĂ a fost ARESTATĂ după ce a UCIS 13 PACIENȚI internați la terapie intensivă

O ASISTENTĂ a fost ARESTATĂ după ce a UCIS 13 PACIENȚI internați la terapie intensivă

31 Mar 2016   •   15:22
O ASISTENTĂ a fost ARESTATĂ după ce a UCIS 13 PACIENȚI internați la terapie intensivă

O asistentă a fost arestată în Toscana, Italia, fiind suspectată că ar fi ucis 13 pacienți între anii 2014 și 2015, scrie theguardian.com.


Asistenta, pe numele ei, Fausta Bonino, a fost acuzată ca ar fi administrat doze letale de Heparin pacienților internați la terapie intensivă a spitalului din localitatea Piombino.


Victimele asistentei, care se pare că nu aveau nevoie de Heparin, aveau nivelul nivelul de medicament de 10 ori mai mare decât normal, spun investigatorii care se ocupă de acest caz revoltător.


Bonino, în vârstă de 55 de ani, a fost arestată miercuri seara, relatează media locală. Asistenta a fost prinsă în fapt după ce poliția a montat camere de supraveghere cu ajutorul cărora au putu să observe activitatea femeii.


Victimele erau femei și bărbați cu vârste cuprinse între 61 și 88 de ani a căror moarte a fost pusă pe seama lichefierii excesive a sângelui ceea ce duce la hemoragie internă.


Nu este pentru prima oară când Italia este zguduită de un astfel de scandal. O fostă asistentă medicală din Ravena a fost condamnată la închisoare pe viață în martie 2014 pentru că a ucis un pacient de 78 de ani căruia îi administrare o doză mortală de potasiu. Un alt caz este al unei alte asistente , poreclită ”îngerul morții” care a fost condamnată la închisoare pe viață după ce a ucis 5 pacienți în vârstă, aflați internați într-un azil din apropierea Romei.

 

×
Subiecte în articol: Fausta Bonino asistenta arestata