x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe O femeie s-a dat drept psihiatru timp de 22 de ani

O femeie s-a dat drept psihiatru timp de 22 de ani

27 Noi 2018   •   20:50
O femeie s-a dat drept psihiatru timp de 22 de ani

Un psihiatru fals, fără nicio calificare, a fost lăsat să profeseze timp de 22 de ani. Din acest motiv, 3.000 de doctori străini din Marea Britanie vor avea trecutul investigat.

Zholia Alemi a fost închisă pentru fraudă în octombrie, după ce a beneficiat de pe urma manipulării unei bătrâne. Mai apoi, s-a descoperit că a păcălit corpurile medicale cu o calificare obținută la Universitatea din Auckland, Noua Zeelandă.

Consiliul Medical General a lansat o investigație care vizează mii de doctori care ar putea fi în aceeași situație precum Alemi.

„Pacienții merită o îngrijire corespunzătoare oferită de profesioniști calificați, pentru că ei își pun încrederea în doctori. Este respingător să exploatezi acea încredere și respectatul nume al profesiei” spune directorul CMG, Charlie Massey. „Procesele noastre sunt mult mai puternice acum, cu testări riguroase pentru a ne asigura că cei care se înregistrează sunt calificați să muncească în Marea Britanie” adaugă acesta.

În 1995, Alemi a profitat de legea medicală, schimbată în 2003, care permitea absolvenților de medicină din Commonwealth să nu dea examen și să nu fie verificați.

×
Subiecte în articol: psihiatru zholia alemi Marea Britanie