x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe O GLUMĂ! Blocada Qatarului cu 11 MII DE MILITARI AMERICANI  în BAZA AERIANĂ  de lângă DOHA

O GLUMĂ! Blocada Qatarului cu 11 MII DE MILITARI AMERICANI  în BAZA AERIANĂ  de lângă DOHA

de Dan Constantin    |    25 Iun 2017   •   15:15
O GLUMĂ! Blocada Qatarului cu 11 MII DE MILITARI AMERICANI  în BAZA AERIANĂ  de lângă DOHA

Blocada instituită de patru țări arabe(Arabia Saudită, EAU,Bahrein,Egipt) împotriva emiratului QATAR în 5 iunie, pune în evidență ghemul de conflicte din zona Golfului dar și interesele militare ale ALIAȚILOR DIN NATO.

În  baza aeriană  Udeid de lângă capitala Doha se află o concentrare puternică de trupe  ale Statelor Unite. CNN precizează că efectivele din baza aeriană se ridică la 11 mii de militari americani , aici fiind plasat și centrul de comandă pentru operațiunile desfăsurate de 16 tari ale coalitiei antiteroriste in Iraq, Siria, Afganistan. Baza aeriană Udeid a fost deschisă după 1990 și infrastructura a inglobat investitii de circa 1 miliard de dilari.În baza se aflăă 120 de aparate de luptă,inclusiv bombardiere strategice B-52.

 În baza militară de la Tariq bin Ziyad au sosit după declansarea blocadei și 90 de militari turci pentru instruire și exercitii comune cu fortele locale qatareze.

Franța a anunțat desfăsurarea de exercitii navale cu fortele militare dia Qatar. Franța a semnat în 2015 și 2016 un contract pentru livrarea de avioane de luptă Rafale și rachete în valoare de 7,5 miliarde dolari.

 MAE  mentine avertizarea pentru călătoriile cetățenilor români în zonă.

 

 

  

×
Subiecte în articol: Qatar blocada doha