x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Oficial rus: Țările NATO pot fi distruse în jumătate de oră în cazul unui război nuclear

Oficial rus: Țările NATO pot fi distruse în jumătate de oră în cazul unui război nuclear

10 Mai 2022   •   10:30
 Oficial rus: Țările NATO pot fi distruse în jumătate de oră în cazul unui război nuclear
Sursa foto: Hepta

Șeful Roscosmos, Dmitri Rogozin, dă propria definiție a „operațiunii militare speciale” din Ucraina și spune că țările NATO pot fi distruse într-o jumătate de oră în cazul unui război nuclear, scrie The Independent. Rogozin spune însă că nu trebuie ca Rusia să permită acest lucru.

Țările NATO pot fi „distruse” de Rusia într-o jumătate de oră în cazul unui război nuclear, a declarat șeful agenției spațiale ruse Roscosmos, Dmitri Rogozin, în vârstă de 50 de ani.

Rogozin este cunoscut pentru declarațiile șocante.

În ultimele sale comentarii, făcute duminică într-o serie de postări în limba rusă pe canalul său Telegram, el nu a precizat dacă se referea la anumite țări NATO sau la toate.

De asemenea, Rogozin a acuzat NATO că poartă un război împotriva Rusiei și a ales să elaboreze propria definiție a „operațiunii militare speciale” a Rusiei, un termen folosit de președintele țării, Vladimir Putin, pentru a se referi la invazia din Ucraina.

„Într-un război nuclear, țările NATO vor fi distruse de noi într-o jumătate de oră”, a spus el. „Dar nu trebuie să permitem acest lucru, deoarece consecințele schimbului de lovituri nucleare vor afecta starea planetei noastre”.

Prin urmare, a spus el, Rusia va trebui să „învingă acest inamic mai puternic din punct de vedere economic și militar” cu mijloace armate convenționale.

„NATO duce un război împotriva noastră”, a declarat Rogozin într-o altă postare pe Telegram. „Ei nu au anunțat-o, dar asta nu schimbă nimic. Acum este evident pentru toată lumea”.

„Acesta este un război pentru adevăr și pentru dreptul Rusiei de a exista ca stat unic și independent”, a mai spus Rogozin.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Dmitri Rogozin