x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Olanda a trimis în România concentratoare de oxigen pentru tratamentul pacienților COVID

Olanda a trimis în România concentratoare de oxigen pentru tratamentul pacienților COVID

25 Oct 2021   •   20:00
Olanda a trimis în România concentratoare de oxigen pentru tratamentul pacienților COVID
Sursa foto: Hepta

Echipamentele pentru tratamentul pacienților COVID oferite de Olanda au ajuns luni în România. Recepția ajutorului a fost făcută de șeful DSU, Raed Arafat.

350 de concentratoare de oxigen au ajuns luni în România. Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a vorbit despre mecanismul european de solidaritate.

„Solidaritatea funcționează foarte bine, Olanda s-a mișcat foarte rapid, în timpul weekendului s-a luat decizia”, a explicat Raed Arafat,

Ieri, la Centrul Național de Coordonare și Conducere a Intervenției – Ciolpani au ajuns și numeroase medicamente folosite pentru tratamentul pacienților de la Terapie Intensivă. Acestea au fost oferite de Franța și vor fi distribuite spitalelor din România.

„Ministerul Sănătății va face planul de distribuire și Unifarm le va distribui. Ministerul va decide unde se duc medicamentele”, a spus Arafat duminică.

Tot duminică, Raed Arafat a anunțat că autoritățile române vorbesc cu autoritățile din Polonia și Ungaria pentru noi transferuri de pacienți COVID. De asemenea, România a primit oferte de ajutor și din alte țări, a precizat Arafat.

(sursa: Mediafax)

×