x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe ONU îi avertizează pe ruși să nu adopte cu forța copii ucraineni

ONU îi avertizează pe ruși să nu adopte cu forța copii ucraineni

15 Iun 2022   •   08:20
ONU îi avertizează pe ruși să nu adopte cu forța copii ucraineni
Sursa foto: Hepta

Un reprezentant al Organizației Națiunilor Unite susține că adopțiile nu sunt acceptate în timpul unei situații de criză și îi avertizează pe ruși să nu adopte copii din Ucraina, mutați în timpul războiului în Rusia.

Se crede că mii de copii ucraineni au fost mutați în Rusia de la începutul invaziei. Un reprezentant al ONU avertizează că aceștia nu ar trebui să fie adoptați cu forța.

„Reiterăm, inclusiv Federației Ruse, că adopția nu ar trebui să aibă loc niciodată în timpul sau imediat după situații de urgență", a declarat directorul regional al Fondului ONU pentru copii (Unicef) pentru Europa și Asia Centrală, Afshan Khan.

Ea a precizat că niciun copil nu poate fi presupus a fi orfan și că „orice decizie de mutare a unui copil trebuie să fie întemeiată pe interesul superior al acestuia și orice mișcare trebuie să fie voluntară".

„În ceea ce privește copiii care au fost trimiși în Rusia, lucrăm îndeaproape pentru a vedea cu mediatorii și rețelele cum putem documenta cel mai bine aceste cazuri", a spus ea, adăugând că în prezent nu există acces la acești copii.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: copii ucraina