x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Pandemie: UE repatriază europenii blocați în lume

Pandemie: UE repatriază europenii blocați în lume

19 Mar 2020   •   22:30
Pandemie: UE repatriază europenii blocați în lume
Sursa foto: Marc DOSSMANN

Uniunea Europeană ajută la repatrierea a circa 100.000 de europeni blocaţi din străinătate din cauza consecinţelor pandemiei de coronavirus, a anunțat, joi, preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, informează AFP.

„În acest moment, peste 100.000 de bărbaţi, femei şi copii şi-au exprimat deja dorinţa de a reveni”, a precizat şefa executivului european într-un mesaj video postat pe Twitter.

„Suntem aici pentru a-i ajuta să revină acasă. Acționăm în acest sens cu guvernele naţionale. Diplomaţii europeni din întreaga lume vin în sprijin”, a spus Ursula von der Leyen.

Germania a precizat că 13 zboruri sunt pe cale de a fi organizate pentru a repatria în total circa 3.000 de europeni din Egipt, Maroc, Filipine, Tunisia şi Argentina.

„De asemenea, pregătim repatrierea unor europeni din Peru, Mongolia şi din mai multe ţări africane”, a precizat Ursula von der Leyen.

În ultimele două zile, UE a repatriat din Maroc austrieci şi alţi cetăţeni din blocul comunitar, precum şi elveţieni, bosniaci şi americani.

„De când a apărut coronavirusul, am repatriat peste 1.200 de cetăţeni ai UE, inclusiv din Japonia şi SUA", a mai spus Ursula von der Leyen.

×
Subiecte în articol: uniunea europeana