x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Papa Francisc îi critică pe cei care folosesc telefonul mobil la volan

Papa Francisc îi critică pe cei care folosesc telefonul mobil la volan

21 Noi 2017   •   11:00
Papa Francisc îi critică pe cei care folosesc telefonul mobil la volan

Papa Francisc a criticat "lipsa de responsabilitate" a celor care folosesc telefonul mobil la volan, în cadrul unei audienţe luni cu reprezentanţi ai poliţiei rutiere şi feroviare din Italia, relatează EFE. 

Potrivit Sfântului Părinte, "pentru a spori siguranţa, nu este nevoie doar de sancţiuni, este nevoie şi de o acţiune educativă care să conştientizeze cu privire la responsabilitatea pe care o avem faţă de cei care ne stau alături" în maşină. 

Papa Francisc a atras atenţia şi asupra sistemului feroviar italian, care "are nevoie de întreţinere şi de investiţii structurale". Insuficienţa lor ocazionează "zilnic probleme pentru milioane de călători şi de lucrători" din acest sector. 

Şi ceea ce este mai grav, aşa cum aflăm din cronica neagră, pot surveni incidente mortale, a atras atenţia papa. 

În faţa infracţiunilor, el le-a cerut agenţilor să intervină cu hotărâre, dar să nu recurgă la forţă care poate degenera în violenţă. Pentru aceasta este nevoie "de o mare înţelepciune şi autocontrol, mai ales atunci când poliţiştii sunt văzuţi cu neîncredere sau ca un duşman", a subliniat suveranul pontif. 

Papa le-a reamintit agenţilor că slujba lor, "adesea neapreciată cum se cuvine", îi plasează în sufletul societăţii, fiind mai degrabă vorba de o misiune ce "trebuie îndeplinită cu onoare şi cu un simţ profund al datoriei".AGERPRES

×
Subiecte în articol: papa francisc