x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Papa Francisc, „maraton de rugăciuni” contra pandemiei de COVID-19

Papa Francisc, „maraton de rugăciuni” contra pandemiei de COVID-19

02 Mai 2021   •   19:30
Papa Francisc, „maraton de rugăciuni” contra pandemiei de COVID-19

Papa Francisc a lansat sâmbătă un apel la acţiune spirituală. Iniţiativa sa face referire la un „maraton de rugăciuni”. Acesta va fi transmis din 30 de sanctuare din întreaga lume, scrie Mediafax

Papa Francisc, susţinător al vaccinării contra COVID-19 îi îndeamnă pe oameni să se roage, conform Vatican News.

Astfel, acesta a trecut la acţiune, sâmbătă seara, în Bazilica Sfântul Petru, când a deschis maratonul cu o „rugăciune pentru o lume rănită”.

Sâmbătă, sanctuarul Notre-Dame din Waslingham a realizat „o rugăciune pentru defuncţi”, urmând ca alte sanctuare să-şi îndrepte rugile către cer pentru tineri, medici, pompieri, persoane încarcerate, şomeri şi oameni de ştiinţă.

Totodată, Papa Francisc i-a cerut Fecioarei Maria ca ea „să lumineze spiritele oamenilor de ştiinţă pentru a găsi soluţiile bune de a învinge virusul”

Suveranul Pontif arată că ne confruntăm cu o „stare de fapt dramatică, încărcată de suferinţe şi angoase”, cerând astfel, protecţie pentru cei care îşi plâng morţii „îngropaţi uneori într-un fel care răneşte sufletul”. Totodată, ruga lui s-a îndreptat către eroii din linia întâi, salutând „oboseala eroică” a personalului din spitale şi a voluntarilor care îşi pun viaţa în pericol, zilnic.

Treizeci de sanctuare dedicate Fecioarei Maria se vor face în fiecare zi cu rugăciuni dedicate diferitelor grupuri sociale, pornind din Polonia în Brazilia, trecând prin Coreea de Sud sau Nigeria.

Apelul religios va fi încheiat pe 31 mai, cu o rugăciune a Papei, în grădinile Vaticanului.

 

×
Subiecte în articol: papa francisc