x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Gest incredibil al unui patron faţă de angajata sa de 19 ani. "Nu credeam că cineva este capabil să facă asta"

Gest incredibil al unui patron faţă de angajata sa de 19 ani. "Nu credeam că cineva este capabil să facă asta"

09 Ian 2014   •   14:28
Gest incredibil al unui patron faţă de angajata sa de 19 ani. "Nu credeam că cineva este capabil să facă asta"

Patronul unui restaurant cu specific german din Texas, SUA, intenţionează să-şi vândă afacerea şi să folosească banii pentru a ajuta una dintre chelneriţele sale, Brittany Mathis, de 19 ani, care are o tumoare pe creier, dar nu şi asigurare medicală.

Michael De Beyer, patronul restaurantului, spune că angajata sa nu-şi permite nici măcar un test care să stabilească dacă tumoarea este malignă sau benignă.

"Nu pot să stau de-o parte şi să nu fac nimic. Trebuie să o ajut într-un fel", spune Michael De Beyer.

Brittany Mathis a aflat că are o tumoare pe creier când i-a apărut o iritaţie pe picior. La spital s-a descoperit că iritaţia fusese cauzată de un cheag de sânge provocat de o tumoare de dimensiunea unei mingi de ping-pong la creier.

Pentru că Mathis nu are asigurare medicală, însă, nu-şi poate permite un test care să stabilească dacă tumoarea este canceroasă şi nici o operaţie de înlăturare.

Brittany Mathis este foarte apropiată de patronul pentru care lucrează. La acest restaurant lucrează de ani buni atât mama sa, cât şi sora sa mai mare.

"Este o familie foarte muncitoare, care a suferit mult în trecut. Nici măcar acum nu întind mâna după ajutor", spune Michael De Beyer.

Tatăl lui Brittany a murit în anul 2000 tot din cauza unei tumori la creier. Tumoarea a fost descoperită abia după ce a provocat un anevrism care l-a ucis pe bărbat la vârsta de 33 de ani.

"A fost acelaşi lucru prin care trece Brittany acum", spune Barbara Mathis, mama adolescentei, care este copleşită de gestul patronului.

"Mi se pare o binecuvântare şi n-am cuvinte să-i mulţumesc lui şi familiei sale. Nu credeam că cineva este capabl să facă asta", spune femeia.

Michael De Beyer conduce restaurantul de 550 de metri pătraţi de 17 ani şi crede că valorează două milioane de dolari. În trecut, spune acesta, a primit o ofertă de 1,3 milioane de dolari pentru el, însă a refuzat-o.

Povestea chelneriţei şi a patronului a fost relatată în presa locală, generând un val de reacţii de încurajare.

De Beyer spune că a primit multe telefoane de la oameni care vor să doneze bani pentru Brittany, dar şi mesaje negative, în care era acuzat că ar avea o relaţie cu tânăra.

"Mi se par nişte acuzaţii dezgustătoare. Nimic mai departe de adevăr", spune De Beyer.




×
Subiecte în articol: tumoare creier tumoare donatie