x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un peşte a supravieţuit doi ani într-o barcă luată de tsunami-ul care a lovit Japonia în 2011 (VIDEO)

Un peşte a supravieţuit doi ani într-o barcă luată de tsunami-ul care a lovit Japonia în 2011 (VIDEO)

09 Apr 2013   •   18:16
Un peşte a supravieţuit doi ani într-o barcă luată de tsunami-ul care a lovit Japonia în 2011 (VIDEO)

Un peşte a reuşit să supravieţuiască doi ani în compartimentul pentru momeală a unei bărci luate de valul tsunami care a lovit Japonia în 2011. Barca, numită Saisho-Maru, a fost găsită recent pe coasta statului Washington, SUA.

În spatele bărcii, într-un compartimet făcut special pentru depozitarea momelii şi a peştilor prinşi, au fost găsiţi cinci peşti, dintre care doar unul în viaţă.

"Peştele a fost găsit într-un compartiment din spatele bărcii. Compartimentul trebuie să fi fost închis, la un moment dat, însă acum nu mai avea capac", a declarat Leanna Reuss, coordonatoarea unui program de reciclare a resturilor eşuate pe coastele SUA ca urmare a tsunami-ului din 2011.

"Se pare că cea mai mare parte a bărcii a stat sub apă, în timpul derivei, iar peştele a folosit-o ca adăpost. Altfel nu cred că ar fi supravieţuit lungii călătorii de peste ocean", a adăugat aceasta.

Compartimentul în care a fost găsit peştele a atras suficiente vietăţi marine pentru ca peştele să se poată hrăni în timpul călătoriei de 8.000 de kilometri, peste ocean.

Peştele, care face parte din familia Oplegnathidae, denumit popular "Peştele cu fălci de cuţit" sau "Peştele cu cioc", trăieşte doar în apele puţin adânci din estul Asiei. Nu se ştie dacă peştele se afla deja în barcă, atunci când a lovit tsunami-ul sau s-a aciuat acolo pe când barca plutea în derivă.

Aproximativ 5 milioane de tone de dărâmături, dar şi multe ambarcaţiuni, au fost luate de ape şi trase în Oceanul Pacific în urma tsunami-ului din 11 martie 2011.

În barcă au mai fost găsiţi crabi, viermi de mare, melci (aceste specii făcând parte din dieta peştelui cu cioc), un castravete de mare şi o mulţime de alge. În compartimentul în care a fost găsit peştele puteau încăpea 115 litri de apă.

Peştele va fi expus la un acvariu din Oregon, de acum înainte. 

Peştele din barcă

×
Subiecte în articol: peste tsunami daramaturi oplegnathidae