x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Poşta franceză va începe livrarea coletelor cu ajutorul dronelor

Poşta franceză va începe livrarea coletelor cu ajutorul dronelor

15 Dec 2016   •   18:34
Poşta franceză va începe livrarea coletelor cu ajutorul dronelor

Poşta franceză a anunţat joi că va începe livrarea coletelor cu ajutorul dronelor, după doi ani de testare a acestei proceduri. Pachetele vor fi transmise o dată pe săptămână, folosind un culoar aerian de 15 kilometri, din sud-estul ţării, informează AFP. 

Poşta franceză se alătură astfel companiilor care au recurs la drone pentru a face livrările poştale într-un mod inovator. 

Pilotată la distanţă de un operator autorizat, drona va decola de la Saint-Maximin-la-Sainte-Baume, din Provence, cu câte un pachet la bord, şi va parcurge cei 15 kilometri după parametri preînregistraţi aterizând într-un fel de "coş" în satul Pourrieres, în apropierea unei pepiniere izolate în care se află mai multe start-up-uri, după cum se arată în comunicatul publicat pe site-ul DPDgroup, subsidiară a Le Groupe La Poste. 

Posibilitatea livrării pachetelor cu ajutorul dispozitivului zburător fără pilot a stârnit adevărate pasiuni în mai multe ţări, însă Poşta franceză susţine că iniţiativa sa reprezintă o premieră deoarece este "prima linie comercială regulată". Direcţia Generală a Aviaţiei Civile (DGAC) a dat undă verde procedurii, după efectuarea a doi ani de teste. 

Drona poate parcurge o distanţă de 20 de kilometri, poate atinge viteza de 30 de kilometri pe oră şi poate transporta o greutate de 3 kilograme, conform comunicatului DPDgroup. 

În Statele Unite, prima livrare cu drona a fost efectuată în iulie de către un magazin care a făcut un parteneriat cu lanţul "7-Eleven" pentru a trimite un sandvis cu pui, o cafea şi o gogoaşă către o reşedinţă privată din Reno, Nevada. 

Compania americană de comerţ online Amazon a anunţat că a efectuat prima livrare a unui colet prin intermediul unei drone, potrivit unui videoclip publicat miercuri pe pagina sa de Internet. Într-un mesaj pe Twitter, directorul general de la Amazon, Jeff Bezos, a precizat că livrarea a durat 13 minute şi a inclus un modul de recepţie de televiziune în sistem streaming 'Fire TV' şi o pungă de floricele de porumb. Amazon a precizat că această primă livrare experimentală a avut loc în data de 7 decembrie în regiunea Cambridge, din Marea Britanie, care a devenit astfel prima ţară în care Amazon poată să îşi testeze sistemul de livrare cu drone după ce guvernul britanic a ridicat restricţiile cu privire la zborul acestor dispozitive. AGERPRES

×