x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Premierul francez Valls atacă declaraţii ale preşedintelui Hollande

Premierul francez Valls atacă declaraţii ale preşedintelui Hollande

29 Oct 2016   •   03:00
Premierul francez Valls atacă declaraţii ale preşedintelui Hollande
Sursa foto: Manuel Valls

Premierul francez Manuel Valls şi-a exprimat iritarea faţă de declaraţii indiscrete ale preşedintelui Francois Hollande publicate într-o carte apărută recent, scrie vineri cotidianul Le Monde preluat de Reuters.

Valls, până în prezent unul din cei mai puternici susţinători ai lui Hollande, a afirmat că volumul intitulat "Un preşedinte n-ar trebui să spună asta", semnat de ziariştii Gerard Davet şi Fabrice Lhomme de la Le Monde, l-a "înfuriat" şi i-a făcut pe socialişti să se simtă "ruşinaţi". "Nu trebuie să tăcem, ci să spunem lucrurilor pe nume. (...) Cartea i-a şocat şi i-a descurajat pe parlamentari", a insistat Valls joi, la bordul unei aeronave cu care se deplasa la Bruxelles.

Printre declaraţiile preşedintelui considerate nepotrivite chiar şi de apropiaţii săi politici se numără unele comentarii negative la adresa magistraţilor. Hollande a confirmat că a aprobat "cel puţin patru" asasinate ale unor militanţi islamişti; o lună mai târziu, el nega că a dat astfel de ordine explicite.

Francois Hollande, pe care Reuters îl apreciază drept cel mai nepopular preşedinte al Franţei din istoria recentă, nu a anunţat încă dacă va candida pentru un nou mandat la alegerile din 2017. Valls, pe de altă parte, a indicat că ar candida, dacă Hollande se retrage.

Sursa: AGERPRES

×