x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Preşedintele Fed avertizează că inflaţia afectează redresarea pieţei locurilor de muncă în SUA

Preşedintele Fed avertizează că inflaţia afectează redresarea pieţei locurilor de muncă în SUA

12 Ian 2022   •   09:40
Preşedintele Fed avertizează că inflaţia afectează redresarea pieţei locurilor de muncă în SUA

Inflaţia în creştere reprezintă o ameninţare semnificativă asupra redresării pieţei locurilor de muncă, afirmă Jerome Powell, preşedintele Rezervei Federale (Fed), instituţia bancară centrală din Statele Unite, citat de agenţia Associated Press.

"Inflaţia la nivel ridicat este o ameninţare severă asupra obţinerii unui grad ocupaţional maxim. Ştim că inflaţia ridicată generează consecinţe grave, mai ales pentru cei care nu îşi permit preţuri mai mari pentru produse esenţiale precum mâncare, întreţinerea locuinţelor şi transporturi", a declarat Jerome Powell în faţa membrilor Comisiei pentru Afaceri Bancare a Senatului SUA, în cursul audierilor pentru un nou mandat de patru ani la conducerea Fed.

"Dacă va fi nevoie să creştem dobânzile de referinţă, vom face acest lucru", a subliniat Jerome Powell.

Oficiali din cadrul Rezervei Federale au semnalat că în 2022 ar putea fi majorate în trei etape dobânzile de referinţă, în contextul inflaţiei, ceea ce ar putea reduce creditarea şi ritmul relansării economice.

Economia Statelor Unite a generat doar 199.000 de locuri de muncă în decembrie 2021, un număr considerat modest, dar rata şomajului a scăzut la 3,9%, în timp ce multe companii depun eforturi pentru a găsi personal, în contextul în care multe persoane preferă să nu lucreze.

Inflaţia în Statele Unite a fost de 6,8% în noiembrie 2021, cel mai ridicat nivel din ultimii 39 de ani, în contextul creşterii cererii de consum şi blocajelor din reţelele de aprovizionare, dar şi pe fondul acordării de subvenţii sociale şi pentru relansarea economică.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: rezerva federala