x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Preşedintele Filipinelor se compară cu Hitler

Preşedintele Filipinelor se compară cu Hitler

30 Sep 2016   •   09:21
Preşedintele Filipinelor se compară cu Hitler

Preşedintele Filipinelor, Rodrigo Duterte, pare să se fi comparat vineri cu liderul nazist Adolf Hitler şi a spus că ar fi 'fericit' să-i extermine pe cei trei milioane de consumatori şi vânzători de droguri din ţara sa, transmite Reuters.

Într-un discurs susţinut la sosirea sa la Davao City după o vizită în Vietnam, Duterte le-a spus jurnaliştilor că criticii său l-au portretizat ca fiind 'un fel de văr al lui Hitler'.

Precizând că Hitler a omorât milioane de evrei, Duterte a declarat: "Există trei milioane de dependenţi de droguri (în Filipine). Aş fi fericit să îi măcelăresc". "Dacă Germania l-a avut pe Hitler, Filipine l-ar avea pe...", a spus preşedintele, făcând o pauză şi arătând înspre el.

"Ştiţi care sunt victimele mele. Mi-ar plăcea să fie toţi (consumatorii de droguri - n.r.) infractori, pentru a termina această problemă a ţării mele şi a salva viitoarea generaţie de la pierzanie", a mai afirmat el.

Duterte a ajuns la putere în urma alegerilor din luna mai, cu o campanie în care a promis că va elimina drogurile şi corupţia din această ţară de 100 de milioane de locuitori. El şi-a preluat funcţia la 30 iunie, iar de atunci au fost ucise peste 3.100 de persoane, în majoritate consumatori şi traficanţi de droguri, în operaţiuni ale poliţiei şi în omoruri comise de organizaţii paramilitare.

AGERPRES

×