x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Preşedintele Parlamentului de la Kiev şi-a dat demisia. Înlocuitorul este un colaborator al fostului premier Iulia Timoshenko

Preşedintele Parlamentului de la Kiev şi-a dat demisia. Înlocuitorul este un colaborator al fostului premier Iulia Timoshenko

22 Feb 2014   •   10:58
Preşedintele Parlamentului de la Kiev şi-a dat demisia. Înlocuitorul este un colaborator al fostului premier Iulia Timoshenko
UPDATE 13:10 - Olexandr Turcinov, mâna dreaptă a fostului premier ucrainean Iulia Timoşenko, a fost ales sâmbătă preşedinte al parlamentului, în locul lui Volodimir Rîbak, care a demisionat azi-dimineaţă, transmite AFP.

Turcinov a fost ales în cadrul unei şedinţe parlamentare cu 288 de voturi, dintr-un total de 450.

"Puterea din Ucraina îşi reia lucrul pentru a stabiliza situaţia", a spus noul preşedinte al parlamentului.

Volodimir Rîbak, care a demisionat din motive de sănătate, era un apropiat al preşedintelui Viktor Ianukovici.

Preşedintele parlamentului ucrainean, Volodimir Rîbak, un apropiat al şefului statului, Viktor Ianukovici, şi-a dat demisia sâmbătă, a anunţat vicepreşedintele forului legislativ, Rada Supremă,  în timpul şedinţei.

Rîbak a demisionat după ce mai mulţi deputaţi ai Partidului Regiunilor, aflat la putere, au anunţat că părăsesc această formaţiune politică.

Opoziţia din Ucraina încearcă să obţină sprijin parlamentar pentru o rezoluţie care să facă apel la preşedintele ţării, Viktor Ianukovici, să demisioneze din funcţie, a afirmat sâmbătă o purtătoare de cuvânt a opoziţiei, conform Reuters.

"Vom prezenta o rezoluţie care cere ca Ianukovici să demisioneze", a declarat Oksana Zinovieva, o purtătoare de cuvânt a partidului "Udar", formaţiunea politică a lui Viktor Kliciko.

"Aceasta îi va permite parlamentului să stabilească data pentru alegeri anticipate", a mai spus Zinovieva, în timp ce fostul boxer a declarat mulţimii din Piaţa Independenţei din Kiev că va încerca să obţină sprijin din partea parlamentarilor pentru înlăturarea lui Ianukovici de la putere.

×
Subiecte în articol: presedinte rada suprema demisie