x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Prezență record la vot în SUA. 3,8 milioane de americani și-au exprimat opțiunile politice

Prezență record la vot în SUA. 3,8 milioane de americani și-au exprimat opțiunile politice

06 Oct 2020   •   15:03
Prezență record la vot în SUA. 3,8 milioane de americani și-au exprimat opțiunile politice

Circa 3,8 milioane de americani au votat deja pentru alegerile prezidențiale din 3 noiembrie. Cifra este spectaculoasă, în condițiile în care doar 75.000 de persoane își exprimaseră opțiunea în aceeași perioadă din 2016, transmite Reuters.

Acest fapt s-a petrecut și ca urmare a introducerii votului anticipat și prin corespondență în mai multe state, din cauza pandemiei de coronavirus. 

"Nu am mai văzut niciodată un număr atât de mare de persoane care votează anticipat. Oamenii votează atunci când s-au decis cu cine să o facă şi ştim că mulţi oameni s-au hotărât în urmă cu mult timp", a spus Michael McDonald, ceercetător la Universitatea din Florida. Acesta prevede că 150 de milioane de americani vor merge la urne pentru a alege viitorul președinte, ceea ce înseamnă 65% din electorat.  Voturile anticipate, de până acum, provin din 31 de state.

Tot mai puține persoane aleg să meargă la secțiile electorale în ziua alegerilor din cauza pandemiei. Numărul celor care aleg forme alternative a crescut de la 25 de milioane, în 2004, la 57 de milioane, în 2016. 

Deși actualul președinte Donald Trump s-a exprimat împotriva votului prin corespondență, pe motiv că s-ar frauda rezultatele, experții consideră că acest lucru este puțin probabl.
 

×
Subiecte în articol: alegeri SUA