x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Prim-ministrul nipon, Yoshihide Suga, răpus de COVID şi de Olimpiadă

Prim-ministrul nipon, Yoshihide Suga, răpus de COVID şi de Olimpiadă

04 Sep 2021   •   21:00
Prim-ministrul nipon, Yoshihide Suga, răpus de COVID şi de Olimpiadă
Sursa foto: flickr.com

Premierul japonez Yoshihide Suga nu va candida pentru un nou mandat la conducerea partidului său. Suga a devenit nepopular din cauza modului în care a administrat pandemia şi ca urmare a felului în care s-a raportat la Jocurile Olimpice. Partidul Liberal Democrat caută acum un nou lider.

Premierul japonez Yoshihide Suga a anunţat că nu doreşte să candideze din nou pentru poziţia de şef al Partidului Liberal Democrat, la alegerile de la sfârşitul lunii septembrie, anunţând astfel şi sfârşitul mandatului său interimar. Suga a condus Japonia în ultimul an, cu statut de provizorat, fiind numit după demisia lui Shinzo Abe.

Popularitatea lui Suga a fost în continuă scădere. Ţara nu a ieşit încă din cel mai grav val de COVID-19 de la începutul pandemiei, cu un milion şi jumătate de cazuri şi cu un ritm lent de vaccinare.

Decizia de a nu renunţa la Jocurile Olimpice l-a tras, de asemenea, în jos. Populaţia a fost nemulţumită de decizia de a permite desfăşurarea Jocurilor de la Tokyo, chiar dacă întrecerea s-a dovedit un succes organizatoric.

La sfârşitul şedinţei partidului, secretarul general a făcut anunţul renunţării lui Suga: „Sunt sincer surprins. Şi este un regret. A făcut tot posibilul. Partidul îşi va alege din nou liderul, pe 29 septembrie”.

Acelaşi lider va fi cel mai probabil şi noul prim-ministru japonez, deoarece Partidul Liberal Democrat are majoritate în Parlament.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: premier nipon