x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Prinţul William prezent la celebrările de marcare a 50 de ani de la înfiinţarea orașului Milton Keynes

Prinţul William prezent la celebrările de marcare a 50 de ani de la înfiinţarea orașului Milton Keynes

26 Sep 2017   •   21:30
Prinţul William prezent la celebrările de marcare a 50 de ani de la înfiinţarea orașului Milton Keynes

Prinţul William a condus marţi celebrările care au marcat 50 de ani de la înfiinţarea localităţii Milton Keynes, unul dintre cele mai noi oraşe britanice, construite începând cu anii '50 pentru a atenua o criză a locuinţelor urbane după Al Doilea Război Mondial, informează DPA.

William a participat la o ceremonie în Campbell Park, în centrul acestui oraş cu circa 270.000 de locuitori, unde s-a întâlnit cu liderii oraşului, i-au fost prezentate maşini fără şofer realizate de o companie locală, şi a vorbit cu personalul şi clienţii unor ONG-uri destinate persoanelor cu dificultăţi de învăţare şi probleme mentale.

Prinţul a ţinut şi o alocuţiune la eveniment, a jucat fotbal de masă cu membrii unei organizaţii dedicate sănătăţii mintale, sponsorizată de echipa de fotbal locală, MK Dons, şi s-a urcat pe elefant în mărime naturală fabricat din materiale reciclate, a indicat Palatul Kensington (reşedinţa prinţului) pe Twitter.

Guvernul britanic a desemnat oficial Milton Keynes drept "oraş nou" în ianuarie 1967, numindu-l după un sat care face acum parte din oraş.

"Scopul a fost de a contribui la atenuarea problemei cronice a locuinţelor din Londra şi de a furniza un centru comercial pentru (comitatul) Buckinghamshire", au indicat organizatorii evenimentului MK50.

În Marea Britanie, şi în special printre cei care nu au vizitat niciodată oraşul, Milton Keynes este cunoscut pentru numeroasele sale intersecţii şi pentru sculpturile din beton, înfăţişând nişte vaci, amplasate în apropierea unui drum principal, în anii '70.AGERPRES

×
Subiecte în articol: prinţul william